2010. április 29., csütörtök

Hajdinakenyérke tökösen

Úgy látszik a krékerfélék ideje van nálam, mindegy, hogy édes vagy sós, mindegyiket szeretem! Mivel gyorsan fogynak, ezért utánpótlásra van szükség :) 



A csíráztatott hajdina már egy napja várt türelmesen a sorsára. Viszont nem volt otthon répa, mérgelődtem is kicsit magamban, mire megláttam a szezon utolsó sütőtökét a hűtő aljában. Színében legalább hasonlít a sárgarépára :D Hagyma sem volt, se vörös, se lila, de még ott árválkodott két levél medvehagyma! Kivettem egy paradicsomot is, és hajrá: indulhattak a robotgépek, aztán pedig az aszaló!

kb. 2 csésze sütőtök felkockázva
1 paradicsom
2 levél medvehagyma (csak ennyi volt kéznél, de lehet több is, sőt másféle is)
kb. 1-2 evőkanál tamari vagy szójaszósz
1 csésze csíráztatott hajdina
1 csésze csíráztatott hajdina kevés vízzel összeturmixolva
1 csésze őrölt lenmag
1 teáskanál szárított bazsalikom

Tökösen is finom lett!

2 megjegyzés:

  1. Jól hangzik!
    Én is ropogtattam:)
    Remélem legközelebb többet beszélgetünk majd, ill. beszélgetünk majd. Látom, Te sem vagy az "nyakba borulós" fajta:)
    Gyönyörű kis Katica bogarad van!

    VálaszTörlés
  2. Szia Norka, köszönöm! :) Legközelebb biztos többet beszélgetünk, nekem valahogy nagyon nyüzsis volt a potluck gyerekestül...

    VálaszTörlés