2010. április 4., vasárnap

Második böjti nap

A kaland folytatódik. Éjjel háromszor is jártam a mellékhelységben kiengedni azt, ami már nem kell. Egyébként jól és sokat aludtam. Reggel alacsony vérnyomással ébredtem, gyorsan megittam a fél liter citromos vizet, kicsit visszabújtam még az ágyba. Kis pihenő után kezdtem csak hozzá a beöntéshez, ami kifejezetten megkönnyebbülté tett. Egyébként kótyagos voltam és nem éreztem magam erősnek, de a mellkasi fájdalom már csak időnként jelentkező kellemetlen érzéssé csökkent.

Szombat lévén itthon volt a család többi tagja is. Nehezen viseltem a társaságot, nem vágytam beszélgetni, foglalkozni senkivel. Ingerlékeny voltam, de szerencsére mindenki jól tolerálta az állapotom. Délelőtt kint töltöttük az időt a kertben, Katica játszott, én pedig ültem a padon, napoztam és vártam, hogy a férjem visszatérjen a boltból, mert kezdtem nagyon kényelmetlenül érezni magam. Mikor visszatért elkészítette nekem a gyümölcslevet, amire nagyon vágytam már. Miután levette a vállamról a gyerekre figyelés terhét és visszavonulhattam elvégeztem néhány légzőgyakorlatot és jógáztam. A jóga az valami csoda! Már gyakorlatok közben visszatért az erőm és elmúlt a kótyagos lézengős érzés, ami szerencsére azóta sem tért vissza. Mire a gyakorlatsor végére értem a kislányom is csatlakozott hozzám. Annyira édes, amikor velem jógázik (két és fél éves most)! Rögtön leveszi a zokniját és odaül mellém. Egy-két egyszerű nyújtó ászanát mutattam neki és ő meg is csinálta, sőt már a légzést is utánozta. Sokáig nem köti le a dolog, de mindaddig ott ugrabugrált mellettem most is, míg be nem fejeztem. Eljátszotta a lábujjaimon az Ez elment vadászni, ez meglőtte... mondókát, jót derültem rajta, annyira édesen csinálta.

Egész jól bírom a nem evést. Nem érzek éhségérzetet, ez a sok folyadék is teljesen kitölt. Egy-egy pohár frissen facsart gyümölcslé pedig felér egy fogással. Azért néha átfut az agyamon egy két kajagondolat. Egész elképesztő egészségtelen ételek gondolatai is! Pl: párizsis zsömle! Pedig ilyet már több hónapja nem ettem. Megjelenik gondolatban az íze és az illata is az adott ételnek. Ezeket a gondolatokat többnyire derűsen veszem tudomásul, majd tovább küldöm, elengedem mielőtt vágyakká nőnék ki magukat. Történt egy érdekes dolog is ezzel kapcsolatban. Katica csokiért könyörgött és adtam neki egy picit. Ahogy kicsomagoltam összefutott a nyál a számban, de úgy igazán! Viszont fejben nem kívántam... vagyis mintha kívülről tudtam volna érzékelni ezt a vágyat, nem azonosultam vele, mint eddig. Ez egy teljesen új tapasztalat számomra.
Ilyesmi történt velem a tegnapi erős fájdalom átélése közben is. Egyszercsak eljött az a pillanat, amikor megfogalmaztam magamban, hogy a fájdalom nem tartozik hozzám és szenvedő önmagamat kívülről szemléltem. Megértettem, hogy nem az a valódi énem, aki ott ül magában a fájdalomban elmerülve. Csak egy forma, amiben éppen akkor megnyilvánulok.

Azt gondoltam, hogy tele leszek alkotási vággyal ezekben a napokban, de nem így van...  Nem vágyom az alkotásra, nagyon befelé fordulós vagyok, még olvasni sem vágyom. Végre úgy érzem a jelen pillanatban élek. Leperegtek rólam a felesleges gondolatok, már nem árasztanak el vad folyóként. Úgy érzem folyamatosan más tudatállapotban vagyok, emiatt egyáltalán nem esik nehezemre egyik percről a másikra meditálni. Nem kell hosszasan neki készülődnöm, hogy meditatív állapotba kerüljek, mert szinte folyamatosan annak határán lebegek. Most már kezdem magam könnyűnek és áttetszőnek érezni, bár ehhez hozzásegít a csodálatos zene, melyet így írás közben hallgatok. Lehet, hogy kerülhetek még mélypontra (bár reménykedem, hogy nem), de a tegnapi után már csak jobb jöhet :)

A jógázás óta nem érzem magam betegnek, erőnlétem olyan, akár egy átlagos napon, csak a tudatom van másféle álapotban. Furcsa, de egyben nagyon jóóóóó!

A második nap menüje:

Ébredéskor: 0,5 L citromos víz
Délelőtt: 2 pohár víz
              1 csésze májvédő tea
Ebéd: 2 dl frissen préselt ananászlé
Délután: 1 csésze csalántea mézzel
               1 L zöldlötyi (supergreens)
Vacsora: 4dl körte-narancslé
               1 csésze májvédő tea
Közben persze néhány pohár víz.

3 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy a tegnapi napod már jól telt és hogy tapasztalod a böjt hatásait és hogy már a második napon ilyen új gondolatok születnek benned.
    Nagyon ügyes vagy! A 3. nap már élvezet lesz! :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Szamóca! A 3. valóban az!

    VálaszTörlés