2010. január 31., vasárnap

Hagymás kréker

Megint ismételni fogom önmagam, mert ez a recept már szerepelt a Zöldfazékon. A kedvenc receptjeimet, melyek odaát már megjelentek, át fogom vezetni ide is, ha másképp nem akkor csak egy linkkel. 



A nyers étrendben a krékerek helyettesítik a kenyereket, kekszeket, chipseket. Nagyon sokféle recept van. Ezt a receptet Urbán Valitól tanultam. Másodjára nagyon jól sikerült!

2 db nagy vöröshagyma leturmixolva, de azért darabosan (eredeti recept 3 hagymát ír, de nekem így jobban ízlett, bár kevesebb lett a mennyiség)
1 csésze őrölt lenmag
1 csésze őrölt hántolt napraforgómag
1/2 csésze tamari szójaszósz (én Bragg öntetet használok, az is szójából van, de nincs benne cukor, meg azt hiszem nem erjesztik)
1/2-1 csésze olivaolaj
1/2-1 evőkanál nyers méz vagy nyers agave szirup
 
Legegyszerűbb kézzel összedolgozni a hozzávalókat. Aztán fél cm vastagon kisimítom az aszalógép tálcáján. (Tapadásmentes alátét hiányában sütőpapírt használok.) A kenőlapát élével felkockázom a masszát keksz méretűre és indulhat az aszalás 60 fokon 2 órán keresztül. Ennyi elég ahhoz, hogy meg lehessen fordítani a krékereket. A sütőpapírt pedig el kell távolítani, hogy ropogósra aszalódhasson az egész. A továbbiakban 40 fokon száradnak. A teljes aszalási idő kb. 16-24 óra! 
Türelem finomat terem :)

 
Megyünk a "sütőbe"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése