2010. január 26., kedd

Nem annyira zöld turmix

Sok más emberhez hasonlóan most az a fixa ideám, hogy reggeltől délig csak nyerset eszem, főleg gyümölcsöket. Reggelire az új turmixgép életünkbe lépése óta mindig zöld turmixot iszunk. Az ebédem általában tartalmaz főtt ételt, de szinte mindig nyers zöldségekkel kombinálva. Valamiért délután leszek mindig nagyon éhes, ilyenkor sajnos már elég vegyesen táplálkozom, hol gyümölcsöt, hol kekszeket tömök a számba. Este pedig a sok zöldség mellé még bejátszik a kenyér is. Hát majd alakul ez... Úgyhogy én még nem mondhatom el magamról, hogy nyers vegán lennék, de vegánnak azért már vegán vagyok.

Na, de félre a rizsával, jöjjön a ma reggeli turmixunk receptje, igazán különlegesre sikerült. Az alma-banán-spenót felállás is nagyon finom, de kellett már a változatosság. Volt otthon egy mangó, egy óriási fejes káposzta, banán az mindig van, és préselt almalé. Nézegettem a Boutenko könyvet és hát pont volt egy olyan zöld turmix recept, amelyhez ezek a hozzávalók kellenek. Igaz nem fejes káposzta, hanem leveles kel, de a fejes egyáltalán nem rontott a dolgon. Isteni finom lett!





1 banán
1 mangó
1 csésze almalé (gondolom almával is lehet helyettesíteni)
3-4 levél fejes káposzta (vagy leveles kel)
víz


Ja igen: a fejes kápi miatt nem lett annyira zöld, inkább a mangó sárgaságát dícséri a színe. Tessék élvezettel hörpölgetni :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése