2010. január 26., kedd

Őszi Tündöklés torta másképp!

Ennek a tortának az ötlete a potluck után fogalmazódott meg bennem. Volt ott egy fantasztikus desszert, ha jól emlékszem banános krémes névre hallgatott (Emese és Attila készítette), melynek teteje és alja gyümölcslapból állt, közte volt a fincsi krém. Gondoltam egyet és a férjem születésnapi tortáját a szokásos diós alap helyett gyümölcslapra tettem. Végülis a karácsonyi zserbó is így készült. Ezzel a megoldással talán megússzuk a sok dióféléből adódó túl sok olajmennyiséget és a gyomorégést is. Bár a torta továbbra is tartalmaz egy maréknyi diót és egy csészényi kesudiót, ami persze nagyon finom!!
































Hát így nézett ki. Na jó, a csokidara nem nyers csokiból készült... :) Alulra tettem két gyümölcslapot, de elég lett volna egy is, mert nem ázott el, bár lett volna rá ideje, mert egy teljes éjszakát állt a hűtőben a torta. Az almás-diós töltelék és a tetejét borító kesudiókrém ugyanaz, mint a potluckra készült Őszi Tündöklésé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése