2010. január 20., szerda

Géppark

Konyhánk egyik sarkában már valóságos géppark üzemel. 4 féle robotgép, melyek az évek során csatlakoztak hozzánk. Ezek különféle darálóval, mixerrel és habverővel rendelkeznek. Az egyik teljesen lisztté őrli a magokat, a másiknak pedig épp az az előnye, hogy apró darabokba hagyja a gyümölcsöket is. A harmadik jó nagy és erős, ebben készülnek a nyers desszertekhez az alapok. És a legújabb gépünk egy igazi turmixgép, amely olyan finomra turmixolja a gyümölcsöket és a zöldségeket, hogy teljesen el voltam ragadtatva tőle! 


Tegnapról még maradt egy kis almás-banános-spenótos turmix, melyet a régebbi nagy robotgépben turmixoltam össze. Ma reggel pedig az új géppel csináltam egy nagy adagot ugyanebből az összeállításból. Teljesen homogén lett a zöld turmix és teljesen más íze lett, mint a régi masinával készültnek! Az előbbi elvárás volt, az utóbbi pedig meglepetés :D
Aki ott volt a januári potluckon és most olvassa a blogom, annak elárulom, hogy ez ugyanaz a modell, amit  Évi is használ ;-) Tényleg nagyon jó és megfizethető. Persze, nem zárom ki, hogy egyszer eljön a híres Vita-mixnek vagy olcsóbb hasonmásának, az Omniblendernek az ideje is...


Konyhagépparkosításunk még nem zárult le, mert szeretnék egy zöldségprést is venni. Ezzel kapcsolatban bármilyen tippet, ajánlást szívesen fogadok, attól aki már használt ilyet! Arra is kiváncsi vagyok, hogy mennyire szükséges gép ez és mennyire használjátok ki? 

4 megjegyzés:

  1. gratula a géphez! használjátok egészséggel! :)
    egy rokonom azt hiszem forgalmaz prést, valami tuti fajtát amivel búzafüvet is lehet, ha gondolod, megérdeklődöm. viszont nem olcsó ha jól emlékszem, és nagyon sűrűn azért nem használja az ember, ezért nekem még nem jutott eszembe hogy beszerezzek egyet.
    viszont ha lesznek tapasztalataid a turmix szűrőjével, várom őket!!

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Én nem voltam potluckon, de elárulnád a gép nevét? A Blendtecről olvastam igen jókat, majdnem fele az ára, mint a vitamixnek, de csak külföldről lehetne megvenni.

    VálaszTörlés
  3. Évi, köszi :) Tényleg nagyon jó a gép, mert még a kislányom is megissza az ezzel a masinával készült zöld turmixot, amit eddig nem. Repetát is kért belőle. Nem gondoltam, hogy ennyit számít, hogy sokkal selymesebb lett a turmix.
    A zöldségprés érdeklődést előre is köszönöm, bár titkon reménykedem, hogy abból is létezik olcsóbb és jó fajta :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Zsuzsi! Persze, megírom, remélem nem számít reklámnak :D Ez a Philips HR2094-es turmixgép. De biztos a többi márka között is találni jót.

    VálaszTörlés