2010. február 9., kedd

Nyers spagetti

Ez volt a mai ebédem. Hmmm... valami isteni finom volt. Kolleganőm kiváncsian nézte a fotózást, érdeklődve kérdezgett a salátámról, pedig ez egy főétel, méghozzá Sütötökös cukkinispagetti kesuöntettel!

 

1 kis adaghoz:
kb. 1 fél cukkini legyalulva egy spéci eszközzel (nem tudom mi a neve, de hasonlít a hámozóhoz csak csíkokat csinál) ez a "tészta"
kb. 1 csészényi sütőtök (szintén legyalulva, azzal a bigyóval, de reszelni is lehet, talán az kevésbé fárasztó)
paradicsom tetszés szerinti mennyiségben
ruccola

Kesuöntet (az eredeti receptet Évinél találtam)
1 csésze kesudió ledarálva
1 gerezd fokhagyma
víz

A csíkokra gyalult cukkinit vagyis a tésztát a tányér aljára tettem, ennek a tetejére került a sütőtök, a paradicsom és az öntet (kb. 2 evőkanálnyi).

Jóllaktam :D Bár a fokhagymának elég erős szaga van sajnos, máskor inkább másféle öntetet választok a munkahelyi ebédemhez :D


2 megjegyzés:

  1. szia! az öntetet én fokhagyma nélkül is sokszor készítem, de ha teszek is bele, csak olajban áztatottat, aminek már a csípőssége és az erős szaga sincs meg.. próbáld ki! (csak kis türelem kell hozzá, mert addig kell ázzon a fokhagyma, ameggig üveges nem lesz, ami legalább 1-2 hónap. most azzal gyorsítom a folyamatot hogy felszeleteltem a gerezdeket, így jobban éri az olaj.. kísérlet folyamatban)

    VálaszTörlés
  2. Szia Évi!
    Köszi, ez nagyon jó ötlet! Mindenképp kipróbálom! :)

    VálaszTörlés