2010. február 10., szerda

Öntetre hívás!

Kedves Olvasóim! Szeretnélek titeket egy kis ötletelésre hívni! A 80/10/10 könyv szerzője szerint az alacsony zsírtartalmú étrend jó az embernek. Szerintem is igaza van, nem tudok az érveivel ellenkezni :) Így aztán igyekszem odafigyelni rá, hogy ne fogyasszak túl sok olajos magvat, diófélét és különféle olajakat vagyis zsírokat. Párom szerint most úgy félek a zsírtól, mint a tűztől, pedig ez nem igaz, csak igyekszem megtalálni a helyes arányt. A tegnapi nyers spagetti ebédem is tartalmazott zsíros öntetet, hiszen kesudióból készült. Finom is volt :)

Vállalkozó kedvű nyersevők! Szeretném, ha küldenétek zsírmentes öntet és mártás recepteket, melyek elsősorban salátákhoz, főételekhez illenek. A beküldött recepteket pedig közzéteszem a nevetekkel együtt (vagy ha úgy kéritek, akkor nélküle). Ha nincsenek kész, bevált receptjeitek, akkor ötleteket is szívesen fogadok, de belefoghatunk közös kisérletezésbe is. Én éppen a fent említett könyvben javasolt zeller-gyümölcs alapú öntettel kísérletezem..., ha Te is próbáltad már és sikeresnek bizonyult, légyszi oszd meg velünk, hogyan készítetted el!

Figyelem! Az öntetnek a következő elvárásoknak kell megfelelnie: nyers, vegán konyhába illő hozzávalókból készüljön. Nem tartalmazhat zsíros alapanyagokat, tehát olajos magvakat, dióféléket, avokádót, olajat vagy zsírt (kivéve persze a zöldségekben, gyümölcsökben természetesen megtalálható minimális zsírokat)!

Szeretettel várok mindenkit az ötleteléshez! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése