Itt még a tortaformában |
Alap:
300g török mogyoró, beáztatva
1 csésze datolya, beáztatva
2-3 evőkanál méz
vaníliapor
fahéj
Aprítógépben tésztaállagúra dolgozzuk. Elég sokat küzdöttem vele, talán jobb lett volna áztatás után kiszárítani a mogyorót és úgy szárazon ledarálni, de erre nem volt időm.A masszát tortaformába nyomkodjuk.
Sárgabarack krém:
8-10 sárgabarack
1 kisebb banán
1 kávéskanál vaníliapor
fahéj
1 evőkanál méz
4 evőkanál utifűmaghéj (ettől lesz zselés állagú)
A krémet a mogyorós alapon egyenletesen szétterítjük. Ezután pár órára be kell tenni a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Tálalás előtt megszórhatjuk a tetejét karobporral és díszíthetjük sárgabarack szeletekkel.
Gyorsan elfogyott :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése