2010. június 19., szombat

Hajdinakeksz


Ez sem éppen sós étel :D Ismét egy édes aszalvány. Éppen hajdinakását ettem valamelyik nap, amikor eszembe jutott, hogy mi lenne, ha ebből csinálnék kekszet? Diófélékből már készítettem édes krékereket, de hajdinából még nem. Nem elvetemült ötlet, úgyhogy megosztom Veletek is!

3 kisebb alma
1 banán
1,5 csésze hajdinacsíra
1 ek kókuszreszelék
fél csésze áztatott datolya
vaníliapor
fahéj
1-2 evőkanál őrölt lenmag

mazsola
karobpor

A hozzávalókat összeturmixoltam, vizet most nem adtam hozzá, hogy viszonylag sűrű masszát kapjak. Ketté osztottam a masszát, az egyikbe belekevertem egy marék mazsolát, a másikba pedig 1 evőkanál karobport. Szétterítettem az aszaló tálcáján és ropogósra aszaltam. 
Elég kemény lett, de jól zárodó dobozban egy-két nap alatt kicsit megpuhul, pont annyira, hogy fel akard falni az összeset! :)

3 megjegyzés:

  1. én hajdina-brownieval próbálkoztam, de talán túl sok lett benne a datolya, és túl rugalmas maradt (vagy nem is tudom milyen, nem olyan mint vártam).. még kísérletezem talán, bár most majd az egyszerűbb kaják jönnek. viszont csokipudingnak kitűnő.. érdemes kipróbálni!! azt hiszem kevés almát, sok datolyát és kakaót adtam hozzá még a hajdinához.. mmm (és nem utolsósorban, nincs benne zsíros dolog)

    VálaszTörlés
  2. Istenien hangzik :) én máris megenném az összeset :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt gyorsan megcsinálom, és elviszem magammal végszükség esetére:))

    VálaszTörlés