A legutóbbi potluckra vittem ezt a tortát. (A fotó még otthon készült, azért van rajta a tortaforma kerete is.) Ha gyorsan szeretnél valami finomat csinálni, akkor nagyon jól fog jönni ez a recept.
Alap:
2 csésze pár órára beáztatott dió
1 csésze 30 percre beáztatott mazsola
1 evőkanál méz
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
pici víz
A hozzávalókat aprítógépben tészta sűrűségűre dolgozzuk, majd elterítjük a tortalapon.
1. réteg:
másfél csésze kesudió
3 evőkanál méz vagy agave szirup
A kesudiót egész finomra daráltam, hozzákevertem a mézet és egy kevés vízzel krémesre kevertem.
Ezt a finom krémet a tortaalap tetejére kenjük.
2. réteg:
2 felszeletelt banán
4 felszeletelt kiwi
Először a banánkarikákat helyezzük el a tortán, aztán a kiwit.
Megszórhatjuk darált dióval vagy kókuszreszelékkel és díszíthetjük mazsolával is.
Gitta jóvoltából mégiscsak van kép a tortáról, melyen jobban látszik tortasága :))
Tényleg nagyon finom volt!!!
VálaszTörlésHmmmm, jól hangzik :) na ezt is ki fogom próbálni. :D
VálaszTörlésEz volt az első nyers-édességem, és nagyon finom lett:-)
VálaszTörlés