2010. május 10., hétfő

Banános-kiwis diótorta

A legutóbbi potluckra vittem ezt a tortát. (A fotó még otthon készült, azért van rajta a tortaforma kerete is.) Ha gyorsan szeretnél valami finomat csinálni, akkor nagyon jól fog jönni ez a recept.


Alap:
2 csésze pár órára beáztatott dió
1 csésze 30 percre beáztatott mazsola
1 evőkanál méz
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
pici víz


A hozzávalókat aprítógépben tészta sűrűségűre dolgozzuk, majd elterítjük a tortalapon.

1. réteg:
másfél csésze kesudió
3 evőkanál méz vagy agave szirup


A kesudiót egész finomra daráltam, hozzákevertem a mézet és egy kevés vízzel krémesre kevertem.
Ezt a finom krémet a tortaalap tetejére kenjük.

2. réteg:
2 felszeletelt banán
4 felszeletelt kiwi
 
Először a banánkarikákat helyezzük el a tortán, aztán a kiwit.
Megszórhatjuk darált dióval vagy kókuszreszelékkel és díszíthetjük mazsolával is.


Gitta jóvoltából mégiscsak van kép a tortáról, melyen jobban látszik tortasága :))



3 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon finom volt!!!

    VálaszTörlés
  2. Hmmmm, jól hangzik :) na ezt is ki fogom próbálni. :D

    VálaszTörlés
  3. Ez volt az első nyers-édességem, és nagyon finom lett:-)

    VálaszTörlés