Ez sem éppen sós étel :D Ismét egy édes aszalvány. Éppen hajdinakását ettem valamelyik nap, amikor eszembe jutott, hogy mi lenne, ha ebből csinálnék kekszet? Diófélékből már készítettem édes krékereket, de hajdinából még nem. Nem elvetemült ötlet, úgyhogy megosztom Veletek is!
3 kisebb alma
1 banán
1,5 csésze hajdinacsíra
1 ek kókuszreszelék
fél csésze áztatott datolya
vaníliapor
fahéj
1-2 evőkanál őrölt lenmag
mazsola
karobpor
A hozzávalókat összeturmixoltam, vizet most nem adtam hozzá, hogy viszonylag sűrű masszát kapjak. Ketté osztottam a masszát, az egyikbe belekevertem egy marék mazsolát, a másikba pedig 1 evőkanál karobport. Szétterítettem az aszaló tálcáján és ropogósra aszaltam.
Elég kemény lett, de jól zárodó dobozban egy-két nap alatt kicsit megpuhul, pont annyira, hogy fel akard falni az összeset! :)